Creativiteit is ontdekken, experimenteren & risico's nemen!

Donderdag 14 maart 2019 was Betty Blocks on Stage en wij waren er ook bij. Het was een geslaagde dag voor Holygrow, wij wisten de prijs “Newcomer of the Year” mee naar huis te nemen en wij hebben kunnen genieten van interessante presentaties. Vandaag gaan wij het hebben over de 3 sleutelpunten die naar voren kwamen tijdens de presentaties van Betty Blocks On Stage 2019:

1 Citizen Development is de toekomst:

Nog niet zo lang geleden was het idee van applicaties laten ontwikkelen door mensen zonder ervaring hierin nog niet geaccepteerd. Maar nu grote bedrijven zoals Univé en Microsoft met citizen developers werken, wordt citizen development nu helemaal omarmd in de zakelijke wereld. Citizen development gaat verder dan applicaties maken omdat je het kan, het is immiddels zover dat bedrijven citizen developers inhuren om voor hun applicaties te maken.

Citizen development is snel in de volwassenheidsfase aan het treden, veel mensen geloven dat dit de enige paktische manier is om te kunnen voldoen aan de toenemende eis voor nieuwe applicaties. Chris Obdam, de CEO van Betty Blocks zei het volgende in zijn opening keynote, “Wij moeten de manier waarop wij development benaderen drastisch veranderen. Wij hebben gewoon niet voldoende developers beschikbaar. Maar wij hebben helemaal geen developers nodig, wij hebben mensen nodig.”

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen Microsoft en Betty Blocks? Lees dan deze blogpost

2 Het gaat allemaal om snelheid en flexibiliteit

Dankzij de No-Code plaformen kan iedereen dus applicaties ontwikkelen. In deze nieuwe wereld waar iedereen de tools voor innovatie in handbereik heeft, is er één ding dat ons succes kan maken en/of breken: Time-to-Market. In andere woorden, kun je een nieuw product sneller leveren dan de concurrent? En kun je dat constant blijven doen?

Tegenwoordig moet alles sneller en sneller en dit is ook geen uitzondering voor applicaties. Door het steeds kortere concentratievermogen van de klanten klikt 55% van de mensen na 3 seconden wachten weg van een website/applicatie. Ze willen dus dat uw website/applicatie snel kan werken, want de gebruiker wil niet kijken naar een laadscherm.

3 Just do it!

Terwijl citizen development en snelheid extreem belangrijk zijn, is er één factor die deze twee punten overtreft: je moet het uitvoeren! Wij als mensen hebben de neiging om te lang na te denken en voorzichtig te zijn voordat wij stappen ondernemen, maar vandaag de dag is deze strategie niet effectief. In een tijdperk waarin alles mogelijk is, moeten wij simpelweg gewoon actie ondernemen. Zoals Bram Veenhof van Microsoft zei in zijn toespraak, “Wij kunnen alles maken wat wij maar bedenken! Maar door het gebrek van moed en inspiratie is de reden dat wij het niet doen.”

Kortom twijfel niet en just do it!

Misschien kan het leerproces “Learning by Doing” u helpen om eerder actie te ondernemen. Bent u benieuwd naar deze manier van leren? Lees dan deze blogpostAls je meer informatie wilt hebben over No-Code, dan kun je klikken op de groene knop hierbeneden!

Download ons magazine


Ook kunt u terecht bij onze “Learning Lunch”, deze organiseren wij iedere maand bij ons op kantoor in hartje Rotterdam. Tijdens dit evenement geven wij u een presentatie over No-Code, geven wij een demonstratie waarbij wij ter plekke aan een No-Code applicatie gaan werken en tussendoor wordt er door ons een lunch verzorgt.

Bent u geintresseerd?

Inschrijven kan hier