-

7 voordelen van planten op kantoor

Posted by Bas Hendriks on Dec 20, 2018 8:00:00 AM
Bas Hendriks

Je hoort & leest het vast vaker: planten op kantoor en thuis zijn gezond. 

Verschillende onderzoeken laten zien dat planten inderdaad op de werkplek een gezonde bijdrage leveren. Maar komt dat omdat het zo  gezellig staat of zijn planten op kantoor en thuis ook écht gezonder? 

office plants


7 voordelen van planten op kantoor 

1. Planten op kantoor verbeteren de luchtkwaliteit
De lucht in een kantoorruimte is vaak erg ongezond, we staan hier niet altijd bij stil maar het is toch echt zo. Er komen kleine stofdeeltjes & andere schadelijke stoffen in de lucht door bijvoorbeeld computers, printers en kopieermachines. Verwarming en airco zorgen daarbij nog eens voor droge lucht met slechte bijwerkingen zoals droge ogen en een schorre keel. Ook is het niet altijd mogelijk om constant met een raam open te werken of voldoende te ventileren, hierdoor ademen we eigenlijk steeds dezelfde lucht in.

Planten hebben een zuiverende werking, waardoor de luchtkwaliteit verbeterdPlanten nemen CO2 in zich op & zetten deze om naar zuurstof, waardoor de lucht zuiverder en aangenamer wordt. Ook worden de schadelijke stofdeeltjes geneutraliseerd.

2. Planten op kantoor verbeteren de creativiteit en productiviteit
Uit onderzoek blijkt dat planten op kantoor de creativiteit & productiviteit van werknemers met zo'n 40 procent kunnen verhogen! Planten stralen een rustgevend effect uit waardoor je al met één plant de creativiteit kan laten toenemen.

Als je je rustig en gezond voelt, zal er in je hoofd meer ruimte vrij komen voor nieuwe ideeën. Planten zorgen zo indirect voor meer bedrijfsgroei  & innovatie!

3. Planten op kantoor verhogen de concentratie
Buiten het feit dat de creativiteit & productiviteit zal stijgen door de aanwezigheid van planten op kantoor, zal de concentratie ook verhogen. 

Dit is niet alleen natuurkundig te verklaren, planten zorgen nu eenmaal voor gezondere lucht waardoor je je beter kan concentreren. Maar zeker ook mentaal zal het bijdragen. Een groene omgeving ontspant de geest, en zorgt voor een hogere concentratie!

4. Planten op kantoor verhogen het algemeen welzijn op het werk
De kleur groen creëert een ontspannen sfeer. Dit verhoogt niet alleen de creativiteit en concentratie, maar laat ook iets dalen.. het stressniveau! 

Uit onderzoek is gebleken dat planten op kantoor het algemeen welzijn van werknemers met 47 procent kan verhogen. Werknemers voelen zich meer tevreden & gezonder in een groene werkomgeving, met minder ziekteverzuim tot gevolg.

5. Planten op kantoor zorgen voor een beter geluid op kantoor

Planten werken niet alleen lucht zuiverend, ze nemen ook geluidsgolven op & kunnen zo perfect gebruikt worden om de akoestiek te verbeteren. Tegenwoordig hebben veel kantoorruimte een industriële look met betonnen vloeren en stenen muren, hier zijn planten onmisbaar om galm & geluidsoverlast tegen te gaan!

6. Planten op kantoor veranderen het bedrijfsimago
Kantoorplanten zorgen voor extra sfeer, ze creëren een uitnodigend & warm gevoel. Dit niet alleen voor de werknemers maar ook juist voor klanten en andere bezoekers. Je krijgt maar 1 keer de kans om een goede eerste indruk achter te laten, de aanwezigheid van planten doet wonderen bij ontvangst. Ook zal je bedrijf een duurzame & milieuvriendelijke uitstraling krijgen.

7. Planten op kantoor verhogen het teamwork
Planten hebben aandacht nodig, ze moeten verzorgd worden & dit zal een gemeenschappelijk project worden waarin iedere werknemers een eigen rol zal krijgen. Dit moedigt de samenwerking tussen werknemers aan. Dit zal aanzetten tot sociale samenhang en andere communicatie.

Een werknemer die zich betrokken voelt bij zo'n project voelt zich bovendien ook stukken meer betrokken bij het bedrijf zelf!

Download de Holygrow contentkalender 2019 

Subscribe Here!

Get Free Widget