Creativiteit is ontdekken, experimenteren & risico's nemen!

De wekker gaat & wat doe jij? Ik open mijn mobiel en check direct mijn e-mail, scroll door Facebook & Instagram. Ondertussen zet ik een dubbele espresso met wat melkschuim. Helaas blijkt dat ik door al deze dingen te doen, ik mijn productiviteit de hele dag verhinder & ik ben mijn huis nog niet eens uit!

Hoe verleidelijk het ook mag zijn om je eigen ochtend ritueel te behouden, experts zeggen dat de eerste 10 minuten cruciaal zijn om ons klaar te stomen voor een geslaagde dag. Michael Kerr, internationaal business spreker, zegt : ''De eerste 10 minuten kunnen ook de toon & je houding voor de dag bepalen. Dus is het noodzakelijk dat je je dag goed start, met een schone lei'' .

Niet alle fouten die we allemaal maken in de eerste 10 minuten van de dag worden veroorzaak door uitstelgedrag. Als we ons werk op een verkeerde manier aanpakken, kan dit ook een negatief effect hebben op onze productiviteit. Het controleren van zakelijke e-mails is bijvoorbeeld een veelgemaakte fout. Adam Alter, Universiteit van New York zegt : ''Het duurt gemiddeld 25 minuten om terug te keren naar het meest productieve moment nadat je je e-mails hebt gecontroleerd''.

Gebruik in plaats daarvan de eerste 10 minuten van de dag om te plannen en het lichaam & geest op de juiste plaats te krijgen. Ga niet meteen in een stoel zitten & zorg ervoor dat er voldoende natuurlijk licht is. Deze kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben op hoe productief je de rest van de dag zult zijn.

Hieronder zijn de negen grootste fouten die je in de eerste 10 minuten van je (werk)dag maakt & enkele tips om je weer op het goede spoor te krijgen!