Creativiteit is ontdekken, experimenteren & risico's nemen!

De start van een nieuw jaar.. terugkijkend op wat er afgelopen jaar is gebeurd & vooral wat er aankomende jaren zal gaan gebeuren!

Er is de afgelopen 20 jaar zoveel veranderd in de technologie. In 2000 was er geen Youtube, Facebook was alleen beschikbaar op universiteiten & Bitcoin, Spotify en Blockchain waren woorden waar je nooit van had gehoord. Je leest dit waarschijnlijk ook op een smartphone, terwijl mensen 20 jaar geleden hadden gelachen om het idee dat er een mobiele telefoon was die verbinding kon maken over de hele wereld.

Wet van Moore
De technologie├źn die sinds 2000 zijn ontwikkeld, kunnen we nu niet meer uit dagelijks leven wegdenken.
De snelheid waarmee de technologie ontwikkeld & innoveert is verbazingwekkend snel, ongeveer 50 jaar geleden voorspelde Gordon Moore dat de snelheid van computers elk jaar zou verdubbelen voor dezelfde kosten.

In 1965 was de impact niet zo groot als nu het geval, maar bedenk het eens in de huidige omstandigheden op deze manier:
2014: de computer overschrijdt de rekenkracht van een muis
2023: de computer zal de rekenkracht van de hersenen van een mens overschrijden
2045: de computer zal de rekenkracht van alle mensen samen overschrijden

Laten we even kijken naar 2045, vijf jaar geleden was de computer nog maar net slimmer dan een muis & over 25 jaar (volgens de wet van Moore) zal de computer slimmer zijn dan de gecombineerde rekenkracht van 7 miljard mensen.

Nieuwe wereld
Utopische werelden uit sciencefiction-series worden steeds realistischer. We zullen de komende jaren niet op Klingons jagen, maar wel leven we in een wereld waarin zelf rijdende auto's normaal zijn geworden. Siri en Alexa zijn in feite robots zonder lichamen die in onze huizen leven & met ons communiceren. Over 5 jaar leveren drones je Amazon-pakketten af, wordt je nieuwe nier 3D-geprint en weet je koelkast wanneer de melk weg is en wordt deze automatisch voor je besteld. Ja, dat pak melk wordt dan ook gelijk bezorgd door een drone!


De toekomst is nu
Als je nog niet aan het innoveren bent omdat je niet wilt starten zonder te weten hoe de technologie eruit zal zien, heb ik een nieuwtje voor je: niemand zal het weten!

Het enige dat we weten is dat stilstaan je niet vooruit zal helpen. We leven in een tijdperk waarin innovatie snel gaat, echt snel! 10 jaar vooruit plannen voor uw bedrijf is bijna onmogelijk, er zal zoveel gaan veranderen. Banen & hele takken die zich niet aanpassen zullen verdwijnen.

We leven op een soort kantelpunt; aan de ene kant is de technologie die we nu hebben bijna oud & betrouwbaar, het is 'goed genoeg'. Aan de andere kant staat innovatie op het punt dingen mogelijk te maken waar we nu alleen maar van kunnen dromen!


Download ons magazine