Creativiteit is ontdekken, experimenteren & risico's nemen!

De werkzaamheden van een citizen developer en de traditionele developer lijken veel op elkaar. Zouden we deze functies met elkaar kunnen vergelijken en er zelfs één functie van kunnen maken?

Betty Blocks platform

Betty Blocks is een applicatie-ontwikkelplatform, een aanbieder van een succesvolle application development platform. Dankzij No-Code development kun je zonder enig ervaring van IT beginnen met het bouwen van je eigen applicatie of website. Het zal veel tijd en geld besparen omdat de afstand tussen de IT en de business korter wordt gemaakt. Als bedrijf ben je minder afhankelijk van de IT in het doorvoeren van aanpassingen.

Het antwoord op de vraag waarom je als organisatie No-Code zou gebruiken is om de mensen binnen je eigen organisatie in de ontwikkeling er betrokken bij te houden, de kans is dan nihil om fouten te kunnen maken in het project. Uiteindelijk is de business die weet hoe het gemaakt moet worden. Hoe korter het proces hoe beter!

Waarom Betty Blocks?

Betty Blocks bestaat uit een jong dynamisch team die net als ons van Holygrow dezelfde mentaliteit heeft. De mensen daar werken met veel passie aan het platform en nemen de zorgen van hun partners serieus!

Naast andere No-Code/Low-Code platformen is het platform van Betty Blocks toch wel heel fijn, door de vrijheid die je binnen het platform krijgt. Vele andere platformen zijn beperkt in de mogelijkheden die je krijgt. Daarnaast is de user experience van een platform ook van groot belang om sneller te kunnen bouwen. Uiteindelijk is het ook gewoon leuk om te werken in het platform!

Traditionele developer

Wie zijn dat nou eigenlijk? Een developer maakt software voor applicaties en computerprogramma’s. Het is enorm belangrijk dat ze goed in kaart kunnen brengen want de klant graag wilt, de klant is namelijk degene die de software gaat gebruiken en moet op hen worden aangepast. Een developer ontwikkelt software die gebruiksvriendelijk en functioneel is en gaat stap voor stap te werk. Elke fase word continue getest.

Citizen developer

Zonder enige IT ervaring werken aan een project? Tuurlijk is dit mogelijk! Iedereen is een Citizen developer. Zij werken mee aan het ontwikkelen van bijvoorbeeld een applicatie of website. Er is een groot tekort aan developers en dit zou er weleens de ideale oplossing voor kunnen zijn. Zo krijgt elk bedrijf de kans te digitaliseren ook al zijn zij hiervoor niet persee voor opgeleid.

Doordat wij millenials zijn opgegroeid met de nieuwste technologie, hebben we al veel ervaring in de digitale wereld. We verplaatsen ons omakkelijk als bezoeker van uw applicatie of website. Citizen developers identificeren snel problemen & verzinnen hier nog sneller een oplossing voor. Erg handig tijdens het ontwikkelproces van een applicatie!  

twee functies één maken

De grote vraag of we deze twee functies met elkaar kunnen vergelijken kan niemand beter dan een traditionele codeur beantwoorden:''Een  citizen developer is vaak een persoon binnen de business die een proces  wilt verbeteren. Traditioneel huurde de business dan developers in om  het probleem van de citizen developer op te lossen. Met Betty Blocks kan  die citizen developer veel van de taken van een developer overnemen. In  dat opzicht komen beide rollen steeds dichter bij elkaar. Uiteindelijk  is het de bedoeling dat de citizen developer de rol van developer over  zal nemen.’’ Aldus Bas Poulein.