Creativiteit is ontdekken, experimenteren & risico's nemen!

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende grote IT-projecten mislukt. Bij deze projecten treden vaak situaties op die te vergelijken zijn met de Deltawerken en de Noord-Zuidlijn. Wij komen namelijk vaak bij grote IT-projecten tegen onverwachte problemen te staan. Blijkbaar is ons organisatie vermogen niet sterk genoeg voor dit soort grote projecten.

Waardoor mislukken grote IT-projecten?

Waarom is slechts zeven procent van grote IT-projecten een succes? Bij IT-projecten zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van een applicatie, lopen bedrijven vaak tegen onverwachte problemen aan. Vaak zijn deze projecten duurder dan verwacht en komen ze niet op tijd af. Het kan zijn dat er wat mis gaat met het coderen, hierdoor gaat de back-end van de applicatie langer duren dan verwacht. Dit kost extra tijd en betekend dat de app later af is!

Door deze twee problemen worden grote IT-projecten vaak als duur en risicovol gezien door bedrijven. Hierdoor vinden veel bedrijven het niet aantrekkelijk om aan grote IT-projecten te beginnen. Maar dit is geen oplossing, digitale innovatie is enorm belangrijk voor de zakelijke wereld. Kijk maar naar de afgelopen 10 jaar, vandaag de dag zijn applicaties een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven. Ze maken taken een stuk makkelijker voor ons.

Ook voor bedrijven worden apps steeds belangrijker. Ze kunnen bijvoorbeeld de interne communicatie van uw bedrijf verbeteren. Denk hierbij aan een communicatie applicatie, hiermee kunnen medewerkers elkaar sneller bereiken!Hoe kan het beter?

Grote IT-projecten mislukken vaak doordat wij als mensen ze niet goed inplannen.
Doordat wij geen rekening houden met onverwachte problemen in het
ontwikkelingsproces, verloopt het project niet volgens schema. En hierdoor lopen wij tegen onverwachte kosten aan.

Maar er is een betere manier van werken aan dit soort projecten. Door gebruik te maken van RAD platformen! RAD staat voor Rapid Application Development, dit is een manier om applicaties te kunnen ontwikkelen op een snelle (Rapid) manier. Werken met een Rapid Application Development platform heeft een aantal voordelen:


1: Korter ontwikkelingsproces
Wanneer het gaat om applicatieontwikkeling is tijd enorm belangrijk. Niet alleen voor de klant, maar ook voor de ontwikkelaar. Het is voor iedereen belangrijk dat de applicatie zo snel mogelijk af is. Door gebruik te maken van een RAD platform zoals die van Betty Blocks is het ontwikkelingsproces een stuk sneller. Met het Betty Blocks systeem is het een stuk makkelijker om aanpassingen te maken in de applicatie, hierdoor is het ontwikkelingsproces korter geworden en is uw applicatie veel sneller af.


2: Lagere kosten
Omdat je met RAD projecten sneller een prototype kan maken, is het vaak een goedkopere optie vergeleken met de traditionele aanpak. Doordat jouw applicatie sneller af is heb je minder arbeidskosten. Normaal gesproken werk je met een team van IT'ers die aan uw applicatie werken door middel van coderen. Maar hierdoor kunnen de projecten een stuk duurder zijn dan nodig.

Tegenwoordig hebben wij namelijk platformen zoals Betty Blocks waarmee je veel sneller applicaties kan ontwikkelen.


3: Snellere Time to Market
Het gaat niet altijd om het creëren van een goede digitale oplossing. Soms is Time to Market cruciaal om met de concurrentie mee te blijven doen. Time to Market is de tijd tussen het idee, tot het product op de markt wordt uitgebracht. Zoals al eerder vermeld is dankzij RAD het ontwikkelingsproces een stuk korter geworden. Dankzij dit is uw applicatie sneller af dan voorheen. Hierdoor is uw applicatie ook een stuk sneller klaar voor gebruik!Wij maken applicaties met het het platform van Betty Blocks. Zij zijn onze partner op gebied van RAD. Betty Blocks heeft een platform ontwikkeld waarmee je met No-Code development een applicatie kan bouwen.  

Download ons magazine
Wat is No-Code?

No-code development is een makkelijkere manier van applicaties ontwikkelen. Waar wij vroeger altijd rekenden op programmeurs die voor ons apps ontwikkelde, dit doen zij door te coderen. Kunnen wij dankzij No-Code deze applicaties ontwikkelen zonder te coderen!

In plaats van coderen werk je met het Betty Blocks platform op een visuele manier aan uw eigen app. Dit doet u in een drag & drop interface, in deze interface sleep je gemakkelijk de bouwblokken van jouw applicatie naar de juiste plaats. Vergelijkbaar met hoe je een op de computer een bestand in een mapje sleept!

Waar je vroeger een applicatie in enkele maanden bouwde, wordt dat nu een proces van dagen. Dit is daardoor een veel snellere manier van applicaties ontwikkelen.
Door gebruik te maken van No-code development kunnen wij snel & makkelijk applicaties ontwikkelen! Met Betty Blocks hét No-code platform kunnen we drie soorten applicaties maken:


Back Office Applicaties:
Dit zijn applicaties die niet beschikbaar zijn voor de klant, ze zijn bedoelt voor medewerkers van jouw organisatie. Dit betekend dat alleen medewerkers met deze applicatie te maken zullen hebben. Deze applicaties helpen u met uw bedrijfsgegevens voor intern gebruik te beheren.

Web Applicaties:
Wanneer uw applicatie gebuikt moet worden door de klant, kunt u een webapplicatie laten maken. Webapplicaties hebben zowel een backoffice als een frontoffice module. De bezoekers van je applicatie zien alleen de front-end en uw medewerkers zien ook de back-office.

Mobiele Applicaties:
Dit zijn applicaties die speciaal voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets gemaakt zijn. Dit is voordelig omdat iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon heeft. Ook kan een mobiele applicatie voordelig zijn voor de productiviteit van uw bedrijf.

Wil je meer weten over deze soorten applicaties die je met No-Code kunt maken?

Lees hier dan verder!


Wil je meer weten? Bas neemt contact met je op!