-

Waarom werken met Citizen Developers binnen je bedrijf?

Posted by Bas Hendriks on Oct 26, 2018 12:30:00 PM
Bas Hendriks

In een tijd waarin er een tekort is aan geschoolde programmeurs zijn wij van Holygrow op zoek naar oplossingen hiervoor voor in het bedrijfsleven. Een opvallende en aantrekkelijke ontwikkeling waar wij graag eens op willen inzoomen is het fenomeen ‘citizen developer’.


Schermafbeelding 2018-10-26 om 17.19.32-1

Wie is die citizen developer?
De citizen developer is de persoon binnen uw organisatie die applicaties bouwt om de processen van bedrijfsoperaties te versimpelen volgens de ontwikkelingsrichtlijnen van IT. Vaak hebben citizen developers geen officiële opleidingen of trainingen gehad in het vak van programmeren, dit in tegenstelling tot de professionele ontwikkelaar. De citizen developer is de persoon binnen uw organisatie die zoals ze dat zo mooi noemen, ‘out of the box’ denkt. Het is een echte creatieve denker. Hij of zij zal businessgebieden zoals klantrelatie management, interne operaties en productontwikkeling willen verbeteren. Een citizen developer is ook de aangewezen persoon om met Low- / No-code programmeren aan de gang te gaan. Met deze vooruitstrevende manier van programmeren zal deze vooruitstrevende denker goed te werk kunnen gaan.

 

Low- / No-code meets the citizen developer
Waar er vandaag de dag een substantieel tekort is aan geschoolde, bekwame programmeurs is daar de citizen developer om dit gat op te vullen. Omdat Low- / No-code programmeren laagdrempeliger is, is het voor bedrijven een uitgelezen kans om hun citizen developers hiermee aan de slag te laten gaan. Programmeren hoeft absoluut niet meer iets te zijn wat enkel de programmeur, die hier opleidingen en trainingen in heeft gehad, kan doen.

 

Low - / No-code programmeren
Een onderwerp die we in een eerder blog nadrukkelijk met u hebben behandeld. Het is een manier van programmeren die heel aantrekkelijk is om als bedrijf mee aan de gang te gaan. Dit al helemaal in combinatie met citizen developers. Op 20 november en 11 december organiseren wij van Holygrow twee events omtrent het Low - / No-code programmeren. We hopen u daar verder mee te kunnen nemen in het Low - / No-code programmeren en u over alle ins en outs te kunnen leren.
Topics: Low-code, holygrow, innovation, Mendix, No-Code, Betty Blocks, Partners, Insider

Subscribe Here!