Creativiteit is ontdekken, experimenteren & risico's nemen!

Een innovatieve leider betekent een veelzijdige leider. Een goed begrip van je eigen manier van werken, dat van uw medewerkers en wat uiteindelijk werkt voor uw business!

Digitale business, zonder twijfel vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. Waarschijnlijk bent u volledig op de hoogte dat de markt en alle aspecten van zaken doen aan een digitale transformatie onderhevig zijn. De gemiddelde ondernemer houdt dit over het algemeen scherp in de gaten. Wat vaak wel over het hoofd wordt gezien is het interne gedeelte. Het kan zijn dat u tevreden bent met de huidige gang van zaken van uw business en dat het wel goed zit zonder operationeel te digitaliseren. Aan de andere kant, het kan ook zijn dat u gewoonweg niet weet waar u de middelen vandaan moet halen om te kunnen digitaliseren. Dat u niet weet waar u de middelen vandaan moet halen, betekent in ieder geval wel dat u ermee bezig bent! Zonder dit initiatief is innovatie in uw organisatie onmogelijk.

Een transformationele leider zijn
Een transformationele leider weet zijn medewerkers te enthousiasmeren voor zijn visie, doelstellingen en plannen. We kunnen zelfs wel concluderen dat innovatie start bij uw medewerkers. Het draait daarom minder om technologie en in de essentie meer om uw leiderschap.  U heeft duidelijk gemaakt wat digitalisering voor uw business zal betekenen. Hierop gebaseerd worden doelen gesteld en alle stakeholders op één lijn gebracht om deze doelen te realiseren. Een digitale transformatie gaat helaas niet over één nacht ijs. Nee, het is een doorgaand proces dat teams samen zal brengen en ze aan zal moedigen om gezamenlijk aan oplossingen te werken. Zodra uw teams voor u aan het strijden zijn, is het tijd om een innovatiecultuur te introduceren.

Organisatorische veranderingen doorvoeren
‘The chosen on’. Dat bent u, u bent de persoon om een digitale transformatie voor uw organisatie te realiseren. Wat we hierbij goed moeten onthouden is dat het draait om een bepaalde cultuur creëren en deze ook bewaken. De transformatie is, zoals inmiddels bekend, een doorgaand proces. Bij een transformatie, en dus verandering, is er vaak sprake van enige weerstand. Gelukkig merken we dat wanneer de bedrijfscultuur eenmaal openstaat voor innovatie, er ook constant innovatie wordt verwacht.

Zorg er vooral voor dat uw medewerkers niet opzien tegen het gebruiken van nieuwe technologieën. Introduceer dus zeker geen technologieën die veel tijd en moeite kosten om onder de knie te krijgen. Nee, ga altijd voor gebruikersvriendelijke tools zodat uw medewerkers openstaan voor de verandering. Uw medewerkers zijn erbij gebaat daadwerkelijke resultaten te zien door het gebruik van de nieuwe technologieën. Zo wordt het voor iedereen duidelijk dat de gezamenlijke doelen door middel van de transformatie bereikt kan worden. Zo wordt u een transactionele leider.

Van Transformationeel naar Transactioneel
Pardon? We waren toch transformationele leiders zeg je net? Maakt u zich geen zorgen, dat zijn we ook nog steeds. Het is belangrijk dat naast het goede voorbeeld stellen wat betreft de doelen, de resultaten ook overeenkomen met deze doelen. Allereerst heeft u de waarde van verandering en innovatie geïntroduceerd in de cultuur van uw organisatie en daarop uw eigen stijl van managen wat aangepast. Nu u pro-actief bezig bent geweest met het beïnvloeden van de organisatie, is het tijd voor de volgende stap! U wordt een transactionele leider die er helemaal klaar voor is om de nieuwe technologieën te gaan gebruiken. Hierbij loopt u voorop en geeft u het voorbeeld voor de gehele organisatie!

De juiste technologie voor uw organisatie
Een digitale organisatie gebruikt technologie in haar voordeel. Voor zo’n organisatie is het van groot belang dat u de juiste tools kiest zodat u in controle blijft over de digitale transformatie. Het komt voor dat organisaties veel worden beïnvloed door externe software providers of door het verkeerde gebruik van de software. Om de transformatie de baas te blijven kan het werken met No-Code platforms uitweg bieden. Organisaties kunnen met No-Code platforms op een efficiënte manier ideeën testen tijdens het bouwen van praktische oplossingen zonder risico’s. Wanneer coderen niet nodig is, kunnen medewerkers samen met het IT team werken om applicatie ontwikkeling te stroomlijnen. Gezamenlijk zullen u en uw team zien dat eindproducten sneller geleverd worden.